•  
  • Prateći programi 48. Sofest-a

   SOFEST 2019 / Vesti / Prateći programi 48. Sofest-a
   27. Jun 2019.
   Kao i svake godine, Sofest će i ove imati rasnovrstan prateći program. Izložbe, projekcije i panel diskusije...

   Izložba slika od 2. do 6. jula u holu CZK Sopot

   „3D portreti glumaca“, autor: Nebojša Jakšić

   Portreti glumica i glumaca koji su na ovoj izložbi urađeni su kao 3D slike. Ova tehnika, SCROLL SAW naziva se i šuplji duborez i predstavlja igru svetlosti i senke.


   Izložba plakata od 2. do 6. jula u Galeriji CZK Sopot

   Izložba plakata filmova Mladomira Puriše Đorđevića i fotografija Branka Belića održava se u Galeriji Centra za kulturu Sopotu, povodom 95 godina života i višedecenijskog umetničkog  stvaralaštva ovog legendarnog filmskog reditelja, scenariste i književnika. Ulaz je slobodan.

    

    

   Panel: Po јutru se dan poznaje, posvećen 95. godišnjici rođenja Puriše Đorđevića, 5.7.2019. u 13 časova, Galerija CZK Sopot

   O velikom filmskom reditelju govorićemo na panelu u petak, 5. jula, koji će se održati u Galeriji Centra za kulturu, gde će biti postavljena izložba plakata Purišanih filmova i sjajnih fotografija Branka Belića,velikog majstora i Purketovog prijatelja.  Na panelu će uvodne reči imati filmski znalci: Srđan Vučinić, Radoslav Zelenović, Dejan Dabić i Jovan Marković.

   Istog dana nakon panela, u 15 časova održaće se počasna projekcija filma „Jutro” Puriše Đorđevića.

    

   Dečiji filmovi

   Tri dečija filma: Ko se boji vuka još 2, Mali veseljak: Brod spasilac, Misija Katmandu: Avanture Neli i Sajmona, zabaviće najmlađe na festivalu u jutarnjim časovima.

    

   Sofest i u centru Beograda

   Za filmske sladokusce iz glavnog grada, koji ne mogu da nam se pridruže u Sopotu, i ove godine je predviđen „Sofest plus“. U Domu omladine Beograda, 8. Jula, biće prikazani nagrađeni filmovi, a ulaz je besplatan.

  •  
  •  
  • Galerija

  •